JEU DE BOULES, jouw feest in Oranje

Jeu de boules spelen bij De Tuinkabouter in Oranje
Jeu de boules spelen bij De Tuinkabouter in Oranje

Jeu de boules
In Frankrijk noemen ze het petanque: dat spel met die metalen ballen. De Tuinkabouter heeft een mooie baan om jeu de boules te spelen. Geniet van het Franse vakantiegevoel in

Jeu de boules, de regels
Je kunt één tegen éen spelen, twee tegen twee of drie tegen drie.  Bij één tegen één en twee tegen twee heeft elke speler 3 boules, bij drie tegen drie heeft elke speler 2 boules. De eerste speler gooit de but. Vervolgens gooit de eerste speler de boule zo dicht mogelijk bij de but.

Er wordt altijd onderhands gegooid. Vervolgens gooit de tegenstander zijn boule zo dicht mogelijk bij de but. Daarbij is het toegestaan de boule van de tegenstander weg te stoten. Het team waarvan de boule het dichtst bij de but ligt heeft de leiding. Het team dat de leiding niet heeft probeert steeds de boule dichter bij de but te krijgen, daarbij mag ook de but weggespeeld worden om een betere positie te krijgen.

Heeft een team geen boules meer dan mag het andere team met de resterende boules proberen nog meer punten te scoren. Als alle boules gespeeld zijn, krijgt het winnende team net zoveel punten als het aantal boules dat beter ligt t.o.v. de but dan de beste boule van de tegenpartij. Het team dat een speelronde wint, werpt de but weer uit.
Het team dat het eerst 13 punten heeft is de winnaar.

Een arrangement jeu de boules boeken?
Klik hier of bel 06 47 67 52 36.

Bij De tuinkabouter kun je ook andere spellen doen: voetbalgolf is onze absolute knaller! Levend tafelvoetbal, voetvolleybal en voetbal poolbiljart zijn ook erg leuk. Jouw feest bij De Tuinkabouter in Oranje!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •